Hogedruk luchtbevochtiging

De bevochtiging installatie bestaat uit drie hoofdcomponenten; waterbehandeling, hogedrukpomp en vernevelsysteem. De besturing geeft aan wanneer de bevochtiging aan dient te gaan. Deze kan zowel autonoom werken of via het GBS. Zodra er vochtvraag is wordt er een signaal doorgegeven aan de hogedruk pomp en de vernevelaars. De hogedrukpomp brengt het water onder een druk van 80 tot 100 Bar waarna de vernevelaars dit water vernevelen. De nevel is uiterst fijn en we spreken hier dan ook over aërosolen. De wat grotere aërosolen, die niet compleet verdampen, worden afgevangen door een druppelvanger.

Nauwkeurige regeling

Onze hogedruk installaties beschikken over een zeer nauwkeurige regeling. De regeling is opgebouwd in een 15 stappen regeling waardoor er tot 7% nauwkeurig geregeld kan worden. Door de zeer nauwkeurige regeling wordt een gelijkmatige RV verkregen in het gebouw. Een ander belangrijk voordeel is dat zowel het waterverbruik, als het energieverbruik, beperkt worden gehouden. Deze regeling maakt de bevochtiging uitermate geschikt voor ruimtes zoals clean-rooms, musea, drukkerijen etc.  waar een exacte RV van groot belang is.

Energiezuinig                                                                                                                                                         

Onze hogedruk installaties vernevelen water op kraanwater temperatuur. Voor het verdampingsproces maken de bevochtigers gebruik van de warmte in de lucht. De nevel verdampt in de omgevingslucht waardoor deze wat afkoelt (het Adiabatisch koeleffect). Voor het compenseren van deze afkoeling dient de CV wat extra warmte te leveren. Een CV systeem werkt met een veel hoger rendement dan  een elektrische centrale die de energie levert voor een elektrische bevochtiger. Hierdoor kan er tot 75% bespaard worden op de energiekosten voor de bevochtiging. Bij vervanging van elektrische stoombevochtiging voor onze installatie kan daardoor deze investering binnen enkele jaren terugverdiend worden.